να σας το τυλίξω ή θα το δείτε εδώ;

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2006

Προσωπικός εγκέφαλος,...


Πέρασε καιρός από την τελευταία ανανέωση του μπλογκ. Όχι μόνο δεν έγραψα τίποτα αλλά ούτε καν διάβασα τις τελευταίες εβδομάδες στο δίκτυο. Η απόσταση μού έκανε καλό, γιατί είχα το χρόνο να έρθω πιο κοντά στους ανθρώπους μου που δεν έχουν σχέση με αυτόν τον μικρόκοσμο των ελληνικών μπλογκ. Ωραία είναι να ανταλλάζεις γνώμες χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγιο. Οι απόψεις δεν καταγράφονται στη μνήμη του κομπιούτερ, παρά μόνο στον προσωπικό χώρο κάτω από το τριχωτό κάφκαλο του κεφαλιού.
Το κακό είναι ότι οι εγκέφαλοι έχουν συχνά κάποιες προσωπικές αυτόματες ρυθμίσεις που επιτρέπουν την επεξεργασία ή ακόμη και τη διαγραφή δεδομένων, το παράχωμα πληροφοριών και ατομικά φίλτρα που δεν εγγυώνται τη συμβατότητά τους με το δίκτυο των ανθρώπων. Ουσιαστικά πρόκειται για τις λειτουργίες που κάνουν τον εγκέφαλο να είναι κάτι διαφορετικό από έναν υπολογιστή. Συμβατικά αποκαλούνται συναίσθημα. Άλλοι το λένε ψυχή, ή καρδιά.
Και προφανώς εκτός από κακό είναι και το μεγάλο καλό των εγκεφάλων μας. Η άνευ τεχνικών προαπαιτήσεων έθερνετ σύνδεσή τους με τον ψυχικό κόσμο.
Άγνωστο παραμένει ακόμα το κατά πόσο μπορούμε να πειράξουμε τις προδιαγραφές του ψυχικού μας κόσμου ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δικτύου. Αν η καρδιά είναι στη θέση της, νο πρόμπλεμ. Τί γίνεται όμως με τις ελαττωματικές καρδιές;

5 Comments:

Blogger Πάνος said...

Νίκε Οπελάτη, εν πρώτοις καλωσόρισες και πάλι στο μπλογκοχωριό - και καλή χρονιά!

Το ζευγάρωμα με τους υπολογιστές δεν ανήκει στην αυθεντική φύση, αλλά στην τεχνητή φύση, που έφτιαξε ο άνθρωπος (αυθεντική + τεχνητή = η πραγματική φύση, μέσα στην οποία ζούμε)

Πλήν, η τεχνητή φύση είναι πεπερασμένη χρονικά: σύντομα θα τα φτύσει - και η αυθεντική φύση θα πάρει και πάλι ό,τι της ανήκει, δηλαδή τα πάντα.

Υπό την έννοια αυτή, πολύ λίγη σημασία έχει αν θα έχουν προλάβει οι πανέξυπνοι τεχνολόγοι να ζευγαρώσουν πλήρως τον άνθρωπο με τα κομπιούτερ: Οι κατσαρίδες, που θα τον διαδεχθούν στην κυριαρχία επί της Γης, είναι μάλλον primitive τύποι και δυό σκασίλες είχαν - η μια είναι οι υπολογιστές!

16/1/06 00:13

 
Blogger Νίκος Οπελάτης said...

Γεια σου και σένα Μυστικέ Πάνο.
Και καλή χρονιά.

Καλά τα λες, και ούτε συζήτηση, για το εφήμερο της τεχνολογίας δεν αμφιβάλλω.
Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι, κι όχι η τεχνολογία. Αυτοί οι λίγοι αρωστημένοι και μοναχικοί που έχουν καρδιά κατσαρίδας. Γι αυτούς έγραψα, τους ανθρώπους που μοιάζουν με ιούς, και που σκοπό τους έχουν να χαλάσουν το δίκτυο των συνανθρώπων τους. Γιατί όσο άχρηστος και να ναι ένας φτωχός κομπιούτορας, μπορεί να είναι ποτέ του τόσο αρωστημένος όσο ένα δίποδο από αυτά που ζουν μόνο για να επιβεβαιώνουν την υπεροχή τους;
Έναν ελαττωματικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ΟΚ,τον πετάς.
Έναν χαλασμένο ανθρώπινο εγκέφαλο, με δηλητηριώδη καρδιά, τί τον κάνεις; Πώς μπορείς να κάνεις undo την κακία του;

Η τεχνολογία είναι σαν τις ουσίες που διαλέγει να πάρει ο καθένας μας. Δεν είναι καλές ή κακές οι ουσίες. Η χρήση τους εξαρτάται από τον χρήστη.
Και θέλω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθένα να διαχειρίζεται τη ζωή του όπως αυτός θέλει. Τί πρέπει να κάνουμε μ'αυτούς που θεωρούν δικαίωμά τους να διαχειρίζονται τη ζωή του άλλου;

Πού αρχίζει η αυτοπροστασία μας; το αμυντικό μας τείχος; Θέλω την καρδιά μου ανοιχτή στον κόσμο, να μην κυκλοφορώ σαν πικραμένος, δύσπιστος και κακομούτσουνος, αλλά όχι και αφύλαχτη, ώστε να μπορούν να την τσαλαπατάν οι επικίνδυνοι.

Οι κατσαρίδες μάλλον δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

16/1/06 04:59

 
Blogger yes_no_egg said...

Καλή χρονιά και από μένα! Καλώς ήρθες ξανά στον υπέροχο κόσμο του ίντερνετ. Με 'γειά και η καινούργια σελίδα (ωραία φωτογραφία!).

17/1/06 18:30

 
Anonymous Ανώνυμος said...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇

26/7/09 10:12

 
Blogger I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛

1/3/10 08:14

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home